![]() |
İrmik Şekerlemesi
İrmik Şekerlemesi tarifi - İrmik Şekerlemesi yapilisi
Malzemeler: * 125 gr tereyağ * 2 su bardağı irmik * 2 su bardağı su * 1 su bardağı toz şeker * 1 çay bardağı kuru üzüm * 1 çay kaşığı tarçın (Arzuya göre) * 1 çay bardağı meyve şekerlemesi (Arzuya göre) Üzeri İçin: * Hindistan cevizi rendesi * Toz antep fıstığı Yapılışı: * Tereyağını kızdırıp üzerine irmiği ekliyoruz. * Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavuruyoruz. * Diğer tarafta su ve toz şekeri kaynatıp irmiğin üzerine döküyoruz. * Kuru üzüm, tarçın ve meyve şekerlemelerini katıp karıştırıyoruz. * Şerbetini çekince bastırarak bir tepsiye yayıyoruz. * Bu şekilde bir gece bekletiyoruz. * Dilimledikten sonra hindistan cevizi ve toz antep fıstığına bulayarak servis yapıyoruz. * Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.