![]() |
İrmikli Kemalpaşa Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmikli Kemalpaşa Tatlısıev yapımı kemalpaşa tatlısı - şerbetli tatlı tarifleri - kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır - irmikli tatlılar ![]() Malzemeler- 250 gr tuzsuz taze köy peyniri 5 yemek kaşığı irmik 10-11 yemek kaşığı un 2 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu Şurup için- 2 su bardağı toz şeker 2 1/2 su bardağı su Yapılışı- Yumurtalar çırpılır ![]() Peynir çatalla ezilerek pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır ![]() Tüm malzemeler karıştırılır,elle yoğurulduktan sonra küçük parçalar kopartılarak top şekli verilir ![]() Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir ![]() Pişen tatlılar soğumaya bırakılır ![]() Şurup için su ve şeker 5-6 dakika kaynatılır ![]() Kaynayan şuruba soğutulmuş tatlılar aktarılarak 8-10 dakika kaynatılıp şurubu emmesi sağlanır ![]() Daha sonra derinliği olan büyükçe bir kaseye alınarak soğumaya bırakılır ![]() Kemalpaşa tatlısı soğurken kalan şurubu da biraz çeker ve servise hazır hale gelir ![]() |
![]() |
![]() |
|