Peksimet Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peksimet Tatlısıpeksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır ![]() Malzemeler; 1 adet ekmek hamuru, 1/2 kg süt, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un ![]() Hazırlanışı; * Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın![]() * 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım ![]() *Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ![]() *Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur
|
|
|
|