Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peksimet, tatlısı

Peksimet Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peksimet Tatlısı



peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır






Malzemeler;

1 adet ekmek hamuru,

1/2 kg süt,

1 adet yumurta,

2 çorba kaşığı yoğurt,

125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar un
Hazırlanışı;

* Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın

* 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım

*Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim

*Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.