ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Peksimet Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183568)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:09 AM

Peksimet Tatlısı
 
peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler;

1 adet ekmek hamuru,

1/2 kg süt,

1 adet yumurta,

2 çorba kaşığı yoğurt,

125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar un.
Hazırlanışı;

* Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın.

* 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım.

*Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.

*Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.