![]() |
Peksimet Tatlısı
peksimetli tatlı - peksimet - peksimet tatlısı nasıl yapılır
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler; 1 adet ekmek hamuru, 1/2 kg süt, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı yoğurt, 125 gr margarin tereyağda kullanabilirsiniz 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un. Hazırlanışı; * Tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında olunca ( ele yapışmayacak bir kıvamda olacak ) yoğurduğunuz kabın kapağını ve üstünü sararak mayalanmaya bırakın. * 1 saat kadar ılık ortamda mayalandıktan sonra hamurdan büyükçe bezeler kopararak tezgah üzerinde un yardımı ve merdan ile bir parmak kalınlığında açalım. *Açılan hamurdan ya ağzı kısmı büyükçe bir bardak yardımı ile yada bıçakla kesmek sureti ile parçalar çıkarıp yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. *Üstlerine yumurta sarısı ve çörek otu serptikten sonra 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Apzı kapalı kaplarda saklamaya özen gösterirseniz daha yumuşak olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.