Güllaç Sarma |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güllaç Sarmagüllaç sarma nasıl yapılır - güllaç sarma tarifi - güllaç nasıl yapılır - güllaç tarifleri Malzemeler Güllaç yaprağı süt şeker ceviz fıstık nar Yapılışı Süt ve şeker kaynatılır Bir tepsinin içine konan bir güllaç yaprağının üzerine yavaş yavaş şekerli süt dökülür İkinci bir güllaç yaprağı da bunun üzerine konup tekrar şekerli sütle ıslatılır Yumuşamış olan güllaçlar, dört eşit parçaya bölünür Çeyrek daire şeklindeki parçaların herbirinin üzerine ceviziçi dökülüp kenarları katlanarak kalınca bir sigara böreği şeklinde sarılır Yapılan sarmalar hafif derince bir kaba yanyana dizilir ve kalan şekerli süt bunların üzerlerine dökülür Servis sırasında nar ve fıstıkla süslenir Not: Süt ve şeker miktarı kullanacağınız güllaç yaprağı sayısına göre değişecektir 400 gramlık bir pakette, yaklaşık onbeş güllaç yaprağı var, bunun için 3 Litre süt bir kilo şeker kullanılabilir |
|