06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Klasik Sütlaç
Klasik Sütlaç Tarifi - Klasik Sütlaç Nasıl Yapılır - Klasik Sütlaç Malzemeleri

Tuz, tatlılarda şekerin tadını daha belirgin yapmak için kullanılır Orjinal bir sütlaç tarifinde, ekstradan pirinç unu, nişasta gibi ilaveler yapılmaz Süt, şeker ve pirinç çok az da tuz sütlaç için gereken malzemelerdir
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 litre süt
- 3 su bardağı su
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2
5-3 su bardağı şeker
Sütlaç nasıl yapılır?
- Pirinci yıkayıp bir tencereye alın

- Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın

- Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın

- Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin

- İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin

- Sıcakken kaselere paylaştırın

Notlar:
[*]Pirinç direkt olarak süte eklenirse açılma süresi oldukça uzuyor ön haşlama yaptığımız suyu, hem vitamin, hem nişasta kaybı olmasın diye dökmüyoruz Bu su sütlacın özleşmesine vesile olacaktır [*]Eğer kıvamı koyu gelirse, 1 su bardağı daha su ekleyip 4-5 dakika daha pişirin [*]Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz vanilya ekleyebilirsiniz [*]Şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilir, azaltabilirsiniz
|
|
|