ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Klasik Sütlaç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183547)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:13 AM

Klasik Sütlaç
 
Klasik Sütlaç Tarifi - Klasik Sütlaç Nasıl Yapılır - Klasik Sütlaç Malzemeleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Tuz, tatlılarda şekerin tadını daha belirgin yapmak için kullanılır.Orjinal bir sütlaç tarifinde, ekstradan pirinç unu, nişasta gibi ilaveler yapılmaz. Süt, şeker ve pirinç çok az da tuz sütlaç için gereken malzemelerdir.
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 litre süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 2.5-3 su bardağı şeker
Sütlaç nasıl yapılır?
  • Pirinci yıkayıp bir tencereye alın.
  • Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın.
  • Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın.
  • Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç iyice açılana kadar pişirin.
  • İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ilave edin.
  • Sıcakken kaselere paylaştırın.
Notlar:
[*]Pirinç direkt olarak süte eklenirse açılma süresi oldukça uzuyor. ön haşlama yaptığımız suyu, hem vitamin, hem nişasta kaybı olmasın diye dökmüyoruz. Bu su sütlacın özleşmesine vesile olacaktır.[*]Eğer kıvamı koyu gelirse, 1 su bardağı daha su ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.[*]Arzu ederseniz sütlacı ateşten aldıktan sonra biraz vanilya ekleyebilirsiniz.[*]Şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilir, azaltabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.