Elmalı Üzümlü Ricotto |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Üzümlü RicottoElmalı Tatlı Tarifi - Üzümlü Tatlı - Tatlı Tarifi - İtalyan Tatlısı Malzemeler 2 çorba kaşığı esmer şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 1 orta boy elma 1/4 bardak çekirdeksiz kuru üzüm 1 bardak pirinç Yarım çay kaşığı tarçın Bir tutam tuz 1 bardak elma suyu 4 bardak su Tarifi Şekeri, bir yemek kaşığı tereyağında, orta ateş üzerinde ısıtalım Elma ve üzümleri ekleyip hızlıca kavuralım Pirinç, tuz ve tarçını katıp 2-3 dakika pişirelinı Ateşi biraz yükseltelim ve elma suyunu ilave edelim Sürekli karıştırarak elma suyunu çektirelim, azar azar suyu ilave ederek kıvama gelinceye kadar pişirmeye devam edelim Sıcak sıcak servis yapalım alıntı |
|