![]() |
Balparmak Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balparmak TatlısıBalparmak Tatlısı ]Malzemeler : 2 yumurta Yarım su bardağı tozşeker 1 paket yumuşamış margarin 1,5 paket kabartma tozu 4,5 su bardağı un Yarım kase irmik Şerbeti için : 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1/4 limon suyu Yapılışı : - Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında erimiş margarini, şekeri ilave edip yoğuralım ![]() - Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım ![]() - Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm ![]() ![]() - Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim ![]() - Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim ![]() - Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|