ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Balparmak Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183479)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:24 AM

Balparmak Tatlısı
 
Balparmak Tatlısı

]Malzemeler :




2 yumurta


Yarım su bardağı tozşeker


1 paket yumuşamış margarin


1,5 paket kabartma tozu


4,5 su bardağı un


Yarım kase irmik


Şerbeti için :



3,5 su bardağı şeker


3,5 su bardağı su


1/4 limon suyu


Yapılışı :


- Hamur yoğuracağımız kabın içine yumurtaları, oda sıcaklığında erimiş margarini, şekeri ilave edip yoğuralım.

- Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım.


- Hamurdan parmak inceliğinde 5'er cm. lik çubuklar yapalım.


- Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim.



- Isıtılmış 190 derece ısılı fırında hamurların altı üstü pembeleşene kadar pişirelim.


- Fırından alır almaz üzerlerine önceden hazırlayıp iyice soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.