![]() |
Kayısılı Baba |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Babahamur işleri - hamur işi tatlılar - baba tatlısı - kayısılı tatlı - kayısılı baba tarifi Malzemeler 125 gr un 1/4 çay kaşığı tuz 10 gr mayası ya da 1+1/2 yemek kaşığı toz maya 2 yemek kaşığı pudra şekeri 50 gr ılık süt 2 yumurta, çırpılmış 65 gr tereyağı, krem haline getirilmiş Şurup için: 100 gr pudra şekeri 250 gr su Üstü ve için: Kayısı glasesi 225 gr taze kayısı 150 gr krem şanti Un ve tuzu bir kabın içine eleyip, ılık bir yere bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Üstünü temiz bir bez ile örterek hamur mayalanıp, iki kez büyüklüğe ulaşana dek ılık bir yerde bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, ısıyı azaltın ve 30 dakika daha, ya da hamura batıracağınız kürdan temiz çıkana dek pişirmenizi sürdürün ![]() ![]() ![]() Şekeri suda eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Baba'nın üzerine Kayısı Glase sürün, kayısı yarısını üstüne yerleştirip, bunların üzerine yine glase sürün ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|