![]() |
Hoşmerim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HoşmerimHoşmerim tarifi - Hoşmerim yapılışı - tatlı tarifleri Malzemeler : * Yarım kg ![]() * 2 Yumurta sarısı * 1 Su bardağı un * 1 Yemek kaşığı tereyağ * 750 gr şeker Hazırlanışı : * Peynir bir gece evvelinden buzdolabından alınıp, bir kenarda ekşimeye bırakılır ![]() * Hafif ekşiyen penirin içerisine iki yuurtanın sarısı eklenip, bir tahta kaşık yardımıyla ezile ezile birbirine özleştirilir ![]() * Tereyağı da ekleyip, bir tencerede ocağın üzerine alınır ![]() * Orta hararetli ocakta çevire çevire karıştırırken, un azar azar karışıma eklenir ![]() * Karışım koyu bir kıvam aldığında, şeker ilavesi yapılır ![]() * Şeker ilavesinden sonra özleşene değin, 10 dk daha ateşte tahta kaşıkla ezdire ezdire çevirin ![]() * Soğuması için servis tabağına alın ![]() * Soğuduktan sonra üzerine kırıklı ceviz veya hindistan cevizi serpeleyip servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|