Cevizli Baklava ve Şerbetinin Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Baklava ve Şerbetinin Tarificevizli baklava nasıl yapılır - baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülürMalzemeler: Hamur İçin Yarım kg un 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tutam tuz 3 çorba kaşığı yoğurt Yufkaları açmak için 1 kase nişasta İçine 1 paket margarin Yarım kg ceviz Üzerine 1 paket margarin Şerbeti: 7 su bardağı toz şeker 8 su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı: Öncelikle,7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım limonu sıkın Yarım kg un,3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun Yarım saat dinlendirin Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp üzerine nişasta serpip oklava ile açın İçine koymak için bir paket margarini eritin Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin Üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin Üzerine ikinci yufkayı serin Aynı şekilde yine yağ serpin Üçüncü yufkayı da aynı işlemi uyguladıktan sonra dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin3 yufkayı bu şekilde bitirin daha sonra baklavayı uzunlamasına kesinTepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin Diğer 1 paket margarinide eritip, baklavanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 25-30dk kızartın Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün alıntı Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür |
|