ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Baklava ve Şerbetinin Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183284)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:57 AM

Cevizli Baklava ve Şerbetinin Tarifi
 
cevizli baklava nasıl yapılır - baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır - baklava şerbeti nasıl dökülürMalzemeler:


Hamur İçin

Yarım kg un

3 adet yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tutam tuz

3 çorba kaşığı yoğurt

Yufkaları açmak için 1 kase nişasta

İçine

1 paket margarin

Yarım kg. ceviz

Üzerine

1 paket margarin


Şerbeti:


7 su bardağı toz şeker

8 su bardağı su

Yarım limon



Hazırlanışı:


Öncelikle,7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkın. Yarım kg. un,3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp üzerine nişasta serpip oklava ile açın. İçine koymak için bir paket margarini eritin. Bir tepsinin içine ilk yufkayı serin. Üzerine erittiğiniz margarinden bir miktar serpin.


Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı şekilde yine yağ serpin. Üçüncü yufkayı da aynı işlemi uyguladıktan sonra dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin.3 yufkayı bu şekilde bitirin. daha sonra baklavayı uzunlamasına kesin.Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin. Diğer 1 paket margarinide eritip, baklavanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 25-30dk. kızartın. Fırından çıkardıktan sonra önceden hazırladığınız soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün.


alıntı

Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.