Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağdalı, ekmek, kadayıfı

Ağdalı Ekmek Kadayıfı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağdalı Ekmek Kadayıfı



Ağdalı Ekmek Kadayıfı tarifi - Ağdalı Ekmek Kadayıfı yapilisi

Malzemeler

1adet küçük boy ekmek kadayıfı

7bardak sıcak su

200gr kaymak

8bardak su

4,5bardak şeker

1adet limon

Hazırlanışı

Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün Yumuşaması için 20dk bekleyin Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.