Ağdalı Ekmek Kadayıfı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağdalı Ekmek KadayıfıAğdalı Ekmek Kadayıfı tarifi - Ağdalı Ekmek Kadayıfı yapilisi Malzemeler 1adet küçük boy ekmek kadayıfı 7bardak sıcak su 200gr kaymak 8bardak su 4,5bardak şeker 1adet limon Hazırlanışı Geniş bir tepsiye kırmızı tarafı alta gelecek şekilde ekmek kadayıfını koyun; üzerine de 7bardak sıcak su dökün Yumuşaması için 20dk bekleyin Zamanı dolunca suyunu peçete bastırarak çektirin Bir tencerede kalan suyu ve şekeri kaynatıp limonu sıkın Bu şerbeti suyu tamamen emilen kadayıfın üzerine dökün Zaman kaybetmeden tepsiyi orta ateş üzerinde tepsiyi döndürerek 30dk pişirin Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsiyi ateşten indirip soğumaya bırakın Kadayıf ılınınca tabağa çıkartıp ortasına kaymak koyarak soğuk olarak servis edin |
|