Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
paluza

Paluza

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paluza



Niğde Mutfağından – Paluza – Paluza Malzemeleri – Paluza Nasıl Yapılır

MALZEMELER:


1 su bardağı toz şeker,


1 su bardağı nişasta,


1 su bardağı pekmez,


9 bardak su, ceviz içi

YAPILIŞI:


Tüm malzemeler soğukken bulamaç haline getirilir Tencere kısık ateşe oturtulup, topaklandırılmadan karıştıra karıştıra pişirilir Koyulaşınca göz göz patlamaya başlayacaktır Ateşten alınır Arzuya göre tek tek ıslatılmış kâselere veya düz bir tepsiye boşaltılarak soğuması beklenir Karelere kesilip üzerine taze ceviz serpilerek servis yapılır

Not: Köfterin taze iken yenilen bir çeşididir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.