Çilekli Ekmek Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Ekmek TatlısıÇilekli Ekmek Tatlısı Tarifi - Çilekli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Ekmek Tatlısı Malzemeleri Çilekli Ekmek Tatlısı 10 dilim ekmek 1 su bardağı tereyağı 1 kg çilek1 5 su bardağı su5 su bardağı şeker Ekmekleri ızgarada az bir şey sarartıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() Kızaran ekmekleri süzgeçle yağdan çıkarıp, fazla yağını süzdürünüz ![]() Ekmekleri bir tepsiye diziniz ![]() Çilekleri ayıklayıp, su ile bir taşım kaynatıp, şekerini ilave ediniz ![]() Karıştırarak çok hafif ateşde on dakika kaynatınız ![]() Suyundan bir parça ayırarak geri kalanını ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Ekmeklerin üstüne, bir kat daha ekmek koyunuz ![]() Kalan çilek suyunu bu yeni ekmeklerin üzerine dökünüz ![]() Tepside çok hafif ateşte beş dakika kadar kaynatıp, ateşden indiriniz Soğuyunca ikram ediniz![]() Not: Kış aylarında aynı tatlı çilek reçeliyle yapılır Reçel sulandırarak ekmeklerin üzerine dökülür![]() |
|
|
|