Şokellalı Krema Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şokellalı Krema TatlısıŞokellalı Krema Tatlısı - Şokellalı Krema Tatlısı Yapılışı - Şokellalı Krema Tatlısı Taridi - Şokellalı Krema Tatlısı Malzemeler 500 gr kaynar süt4 yumurta sarısı 100 gr toz şeker50 gr kakao6 yaprak jelatin 500 gr vurulmuş krem şantiyeHazırlanışı Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız, 8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız Dev-rilmemeleri için birer komposto kasesine otur-tunuz İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz 250 gr olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşınca-ya kadar iyice vurunuz Ateşten alıp vurarak soğutunuz Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz Sonra portaka-lın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şantiyeyi ve krem şantiyenin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz
|
|
|
|