![]() |
Şokellalı Krema Tatlısı
Şokellalı Krema Tatlısı - Şokellalı Krema Tatlısı Yapılışı - Şokellalı Krema Tatlısı Taridi - Şokellalı Krema Tatlısı
Malzemeler 500 gr. kaynar süt 4 yumurta sarısı 100 gr. toz şeker 50 gr. kakao 6 yaprak jelatin 500 gr. vurulmuş krem şantiye Hazırlanışı Jelatinleri kendilerine göre bol soğuk, mümkün se buzlu suda 2 saat önce ıslayıp susuz olarak bir tabağa çıkarınız, 8 portakalın üst kısımlarından ikişer santim kesip atınız. Portakalların kabuklarını yırtmadan bir kaşığın sapı ile içlerini boşaltınız. Dev-rilmemeleri için birer komposto kasesine otur-tunuz. İçinden çıkan etleri zarsız olarak kalburdan geçiriniz. 250 gr. olarak sulu vaziyette muhafaza ediniz. Bir tencereye jelatini, yumurtaları, toz şekeri ve portakal rende yapar gibi sürtülmüş 5 adet kesme şekeri ilâve edip bir yumurta çırpma teli ile ağır ateşte veya sıcak suyun içinde oturtulmuş vaziyette pişirmeden jelatinleri eriyip yumurta köpürüp koyulaşınca-ya kadar iyice vurunuz. Ateşten alıp vurarak soğutunuz. Soğuttuktan sonra bir kevgir alarak dikkatlice karıştırıp evvelâ krem şantiyeyi sonra portakal püresini yediriniz. Sonra portaka-lın kabuklarının içini boşaltıp buzdolabına koyunuz. Soğuyunca üzerlerine dekor torbasıyla güzelce sıkılmış krem şantiyeyi ve krem şantiyenin üzerine birer dilim portakal koyup servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.