![]() |
Osmanlı Baklavası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı BaklavasıOsmanlı Baklavası Tatlısı - Osmanlı Baklavası Yapılışı - Osmanlı Baklavası Tarifi - Osmanlı Baklavası Malzemeler Hamuru için: • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 kilo süt • 50 gr tereyağı • 1 paket vanilya • 1 çay bardağı sıvıyağ • 1 paket kabartma tozu • 2 yumurta, • 5 su bardağı un • 1 su bardağı süt • 1 çorba kaşığı sirke • 250 gr tereyağı İçi için: • 3 yumurta • 2 su bardağı şeker • 1 kg süt • 50 gr ![]() • Vanilya ![]() Hazırlanışı 1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır ![]() ![]() 2- Hamur ikiye bölünür ![]() ![]() ![]() 3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir ![]() ![]() 5- Tavada eritilen kızgın tereyağı, baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür ![]() ![]() ![]() 6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() 7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|