ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Osmanlı Baklavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=183149)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 01:19 AM

Osmanlı Baklavası
 
Osmanlı Baklavası Tatlısı - Osmanlı Baklavası Yapılışı - Osmanlı Baklavası Tarifi - Osmanlı Baklavası




Malzemeler


Hamuru için:

• 3 yumurta

• 2 su bardağı şeker

• 1 kilo süt

• 50 gr tereyağı

• 1 paket vanilya

• 1 çay bardağı sıvıyağ

• 1 paket kabartma tozu

• 2 yumurta,

• 5 su bardağı un

• 1 su bardağı süt

• 1 çorba kaşığı sirke

• 250 gr tereyağı İçi için:

• 3 yumurta

• 2 su bardağı şeker

• 1 kg süt

• 50 gr. tereyağı

• Vanilya



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Hazırlanışı


1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.

2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.

3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.

4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.

5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,

baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür. Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.

6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.

7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.