Kayısılı Profiterol |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayısılı ProfiterolKayısılı Profiterol Tarifi - Kayısılı Profiterol Yapılışı Malzemeler : 1 Kg Kayısı1 Su B Toz ŞekerKreması İçin: 2 Su B Süt3 Çorba K Toz Şeker1 Çorba K Nişasta1 Çorba K Söke Un1 Paket Vanilya Sosu İçin: 2 Su B Süt2 Çorba K Toz Şeker1 Tatlı K Söke Un1 Tatlı K Nişasta1 Çorba K KakaoHazırlanışı Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Büyük bir tencereye alın Üzerine toz şekerini ilave edin Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin Pişince soğumaya bırakın Küçük bir tencereye sosu için; sütü, şekeri, unu, nişastayı ve kakaoyu koyun Soğukken çırpma teliyle karıştırın![]() Ayrı bir küçük tencereye kremasını hazırlarken; sütü, şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyun ve yine soğukken karıştırın İki tencereyi de ocağa alın ve karıştırarak pişirin İkisinin de kıvamı koyulaşıp kaynayınca altlarını kapatın ve soğutun Soğuyan kayısıları servis tabağına dizin![]() Kremayı şanti torbasına doldurun ve kayısıların çekirdek yuvalarına sıkın Son olarak da soğuyan çikolata sosu üzerine dökün Pirinç yeşil fıstık dökerek süsleyin
|
|
|
|