![]() |
İrmik Lokması - Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmik Lokması - Oktay Ustairmik tatlıları - irmik lokması nasıl yapılır - irmik lokması tarifiMALZEMELER 6 çorba kaşığı ince irmik, 3 yumurta, 300 gram toz şeker, yarım çay kaşığı kabartma tozu, yarım limon, su ![]() YAPILIŞI: İrmik, ve yumurtalar bir kaba konur, çatalla iyice karıştırılır ![]() • Kabartma tozu ilave edilir, iki kere daha karıştırılır ![]() • Yağ tavada kızdırılır ![]() • İrmikli karışımdan kaşığın ucuyla alınıp yağa konur ![]() ![]() • Bu şurup soğuduktan sonra kızaran lokmalar içine atılır ![]() • Şurubu çekenler tabağa alınır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
İrmik Lokması - Oktay Usta |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İrmik Lokması - Oktay Ustaelmalı irmik helvası - irmik helvası nasıl yapılır - elmalı irmik helvasının tarifiMalzemeler 4 kişilik 2,5 su bardağı (600 mi) şekersiz elma suyu 2/3 su bardağı (115 g) irmik 1/4 su bardağı (40 g) kuru üzüm Yarım tatlı kaşığı (2,5 g) karışık baharat 2 büyük elma 2 yemek kaşığı (30 g) esmer şeker Servis için; Az yağlı yoğurt Tarifi 1-Fırını önceden 200 derecede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() 2-İrmik karışımının yarısını kullanacağınız kalıba kaşıkla boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() 3-Kalan elma dilimlerini üzerine dizin ![]() Esmer şeker serpip, 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|