Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayıf, pekmezli, taş

Pekmezli Taş Kadayıf

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Taş Kadayıf



Taş Kadayıf Nasıl Yapılır - Taş Kadayıf - Taş Kadayıfının Yapılışı - Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi
12 adet taş (yassı) kadayıf


1 su bardağı dövülmüş ceviz içi


2 tatlı kaşığı tarçın



Kızartmak için;


1 su bardağı sıvıyağ


3 adet yumurta



Şurubu için;


1 su bardağı pekmez


1 su bardağı toz şeker


5 su bardağı su



Su ile şekeri tencereye koyup, şeker eriyene kadar karıştırın Şurubun koyulaşması için 10 dakika kaynatıp, pekmezi ekleyin 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın


Derin bir kasenin içerisinde 3 adet yumurtayı kırıp, çırpın Tavada sıvıyağı kızdırın Bir cam kabasoğuk su doldurup bekletin


Taş kadayıfların hepsini tek tek yumurtaya bulayıp, kızgın yağda kızartın


Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp, yumurta kokmaması ve fazla yağlı olmaması için soğuk suya batırıp çıkartın


Ardından hemen şurubun hepsini tencerenin içerisine atıp 3 dakika kaynatın


Şurubu çeken taş kadayıfları servis tabağına alın Kalan şurubu üzerine döküp, ceviz ve tarçınla süsledikten sonla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.