Muzlu Kadayıf Topları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Kadayıf ToplarıMuzlu Kadayıf Topları Tarifi - Muzlu Kadayıf Toplarının Yapılışı - Muzlu Kadayıf Topları Nasıl Yapılır Malzemeler: 300 Gram kadayıf 3 Muz 1 Çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı inek yağı Yeşil fıstık Şerbeti İçin: 3 Su bardağı toz şeker 3 Su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı: Muzları soyup doğruyoruz Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz![]() Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz Kadayıfların üzerine döküyoruz Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz![]() Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz Tatlımız fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz![]() Şerbetini çekip ılıdıktan sonra yeşil fıstık serpip servis ediyoruz
|
|
|
|