![]() |
Muzlu Kadayıf Topları
Muzlu Kadayıf Topları Tarifi - Muzlu Kadayıf Toplarının Yapılışı - Muzlu Kadayıf Topları Nasıl Yapılır
Malzemeler: 300 Gram kadayıf 3 Muz 1 Çay bardağı sıvıyağ 2 çorba kaşığı inek yağı Yeşil fıstık Şerbeti İçin: 3 Su bardağı toz şeker 3 Su bardağı su Yarım limon Hazırlanışı: Muzları soyup doğruyoruz. Kadayıftan biraz kopartıp yağlanmış kahve fincanına koyuyoruz. Ortasına muz dilimi koyup dışarda kalan kadayıfları ortasına doğru kapatıyoruz. Borcam bir kaba ters çevririp koyuyoruz. Tereyağını eritip sıvıyağı ile karıştırıyoruz. Kadayıfların üzerine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz. Tatlımız fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Şerbetini çekip ılıdıktan sonra yeşil fıstık serpip servis ediyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.