Kremalı Kadayıf Tatlısı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Kadayıf TatlısıMalzemeler; -250 gr telkadayıf -6 yk esmer şeker (beyaz da olur) -5 yk tereyağ -1,5 bardak dövülmüş ceviz Kreması; -1 kg süt -4 yk un -2 yk mısır nişastası -2 kahve fincanı şeker -1 yumurta -1 pk vanilya -1 pk krema (200ml) Yapılışı; -Öncelikle kadayıfı 1-2 saat buzlukta donduralım ki kolaylıkla kırıp ufaltalım -Bir tencerede şeker, yağ ve kadayıfı pembeleşene kadar kavuralım sonra cevizi ekleyip 2-3 dak daha kavuralım -Soğuması için bir kenarda bekletelim -Krema ve vanilya hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp muhallebi pişirelim -Piştikten sonra vanilyayı ekleyip ılınıncaya kadar bir kenarda bekletelim -Ilınınca kremayı koyup 4-5 dak çırpalım -Kadayıftan kuplara koyalım veya yarısını borcama yayalım -Kremasını koyup üzerlerine kalan kadayıfları paylaştıralım veya borcama koyalım -Buzdolabında 4-5 saat dinlendirip dondurma ile servis yapalım |
|