![]() |
Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Krep TarifiKrep Tarifi Hamur malzemesi : 2 Su bardağı süt 1 Su bardağı un 2 Adet yumurta Bir tutam tuz Krep harçları : 1) Yarım su bardağı bal 200 gr çekilmiş badem 50 gr tereyağ (3 ![]() 2) 200 gr lor peyniri 1 Kahve fincanı kuru üzüm 1 Adet limon kabuğu rendesi NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir ![]() * Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin ![]() * İkinci harç malzemelerini karıştırın ![]() * Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın ![]() * Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin ![]() * Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın ![]() * Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün ![]() * Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir ![]() * Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin ![]() * Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|