Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krep, tarifi

Krep Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Krep Tarifi



Krep Tarifi

Hamur malzemesi :

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

2 Adet yumurta

Bir tutam tuz


Krep harçları :

1) Yarım su bardağı bal

200 gr çekilmiş badem

50 gr tereyağ (35 çorba kaşığı)

2) 200 gr lor peyniri

1 Kahve fincanı kuru üzüm

1 Adet limon kabuğu rendesi

NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir



*

Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin

*

İkinci harç malzemelerini karıştırın

*

Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın

*

Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin

*

Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın

*

Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün

*

Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir

*

Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin

* Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.