ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Krep Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182778)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 02:21 AM

Krep Tarifi
 
Krep Tarifi

Hamur malzemesi :

2 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

2 Adet yumurta

Bir tutam tuz


Krep harçları :

1) Yarım su bardağı bal

200 gr çekilmiş badem

50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı)

2) 200 gr lor peyniri

1 Kahve fincanı kuru üzüm

1 Adet limon kabuğu rendesi

NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir.



*

Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin.

*

İkinci harç malzemelerini karıştırın.

*

Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın.

*

Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin.

*

Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın.

*

Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün.

*

Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir.

*

Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin.

* Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.