![]() |
Krep Tarifi
Krep Tarifi
Hamur malzemesi : 2 Su bardağı süt 1 Su bardağı un 2 Adet yumurta Bir tutam tuz Krep harçları : 1) Yarım su bardağı bal 200 gr çekilmiş badem 50 gr tereyağ (3.5 çorba kaşığı) 2) 200 gr lor peyniri 1 Kahve fincanı kuru üzüm 1 Adet limon kabuğu rendesi NOT : Bütün börek içleri ve her türlü marmelatlar krep harcı olarak kullanılabilir. * Birinci harç malzemelerini karışrırarak 2 dakika pişirin. * İkinci harç malzemelerini karıştırın. * Hamuru için : Süt, un, yumurta ve tuz bir kasenin içinde iyice karıştırın. * Daha sonra bu harcı süzgeçten geçirin. * Teflon veya normal bir tavayı kızdırın ve hafifçe yağlayın. * Bu karışımdan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün. * Harç tavanın dibine yayılmalı ve çok ince bir tabaka meydana getirilmelidir. * Altı kızarınca spatula ile çevirin ve 1 dakika kadar diğer yüzünü de pişirin. * Önceden hazırlamış olduğunuz krep harçlarını içine koyarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.