Baklava Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklava Nasıl Yapılırev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler: 1 Adet yumurta Yarım su bardağı süt Çeyrek su bardağı sıvıyağ 1 - 2 Damla sirke Yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu Çeyrek çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi İçin; 200 Gr tereyağı1,5 Su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti İçin; 2 Su bardağı su 2 Su bardağı toz şeker 1 Tatlı kaşığı limon suyu Açmak İçin; 1 Su bardağı buğday nişastası Yapılış Tarifi: Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, dövülmüş limon tuzu, tuz ve orta yumuşak kıvam için, alabildiğine un, bir arada yoğrulur, hamur yapılır ![]() Hamur 25 - 30 dakika dinlendirildikten sonra 6 eşit parçaya bölünür ![]() Her parça nişasta serperek, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde, çok ince olarak açılır ![]() Açılan yufkanın tüm yüzeyine eritilmiş, ılıtılmış tereyağından 2 - 3 çorba kaşığı konur, sürülür ![]() Yağlı zeminin üzerine ince dövülmüş ceviz serpilir Yağlı, cevizli yufka 2 adet yan yana oklavaya sarılarak rulo yapılır![]() Yufka buruşturulmadan oklavalar hızla çekilir Ruloya hafifçe bastırılır, yassılaştırılır, bıçakla verev şeklinde, 2 parmak kalınlığında kesilir![]() Diğer 5 hamur parçasına da aynı işlemler yapılır Yağlanmış fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir, parçaların uç kısmları üst üste gelebilir![]() Kalan erimiş margarin ev baklavasının üzerine gezdirilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir ![]() Ev baklavası üzeri kızarana kadar pişerken, şerbet hazırlanır Su, şeker kaynatılır, kıvama gelmesi için kısık ateşte biraz daha pişirilir, limon suyu eklenir, 5 dakika sonra ocaktan alınır, soğutulur![]() Tatlılar fırından çıkıp ilk hararetini atınca, soğuk şerbet gezdirilir ![]() Oda ısısında en az 3 saat dinlendirilir, servis yapılır ![]() Not: Ev baklavası sıvıyağda kızartarak da hazırlanabilir O zaman üzerine yağ gezdirmeye gerek yoktur alıntı |
|
|
|