![]() |
Baklava Nasıl Yapılır
ev baklavası tarifi - ev baklavasının yapılışı - evde baklava yapmak - evde baklava nasıl yapılır - baklava şerbeti nasıl dökülür - baklava şerbeti nasıl hazırlanırMalzemeler:
1 Adet yumurta Yarım su bardağı süt Çeyrek su bardağı sıvıyağ 1 - 2 Damla sirke Yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu Çeyrek çay kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi İçin; 200 Gr. tereyağı 1,5 Su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti İçin; 2 Su bardağı su 2 Su bardağı toz şeker 1 Tatlı kaşığı limon suyu Açmak İçin; 1 Su bardağı buğday nişastası Yapılış Tarifi: Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, dövülmüş limon tuzu, tuz ve orta yumuşak kıvam için, alabildiğine un, bir arada yoğrulur, hamur yapılır. Hamur 25 - 30 dakika dinlendirildikten sonra 6 eşit parçaya bölünür. Her parça nişasta serperek, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde, çok ince olarak açılır. Açılan yufkanın tüm yüzeyine eritilmiş, ılıtılmış tereyağından 2 - 3 çorba kaşığı konur, sürülür. Yağlı zeminin üzerine ince dövülmüş ceviz serpilir. Yağlı, cevizli yufka 2 adet yan yana oklavaya sarılarak rulo yapılır. Yufka buruşturulmadan oklavalar hızla çekilir. Ruloya hafifçe bastırılır, yassılaştırılır, bıçakla verev şeklinde, 2 parmak kalınlığında kesilir. Diğer 5 hamur parçasına da aynı işlemler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine sıkı sıkı dizilir, parçaların uç kısmları üst üste gelebilir. Kalan erimiş margarin ev baklavasının üzerine gezdirilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırına verilir. Ev baklavası üzeri kızarana kadar pişerken, şerbet hazırlanır. Su, şeker kaynatılır, kıvama gelmesi için kısık ateşte biraz daha pişirilir, limon suyu eklenir, 5 dakika sonra ocaktan alınır, soğutulur. Tatlılar fırından çıkıp ilk hararetini atınca, soğuk şerbet gezdirilir. Oda ısısında en az 3 saat dinlendirilir, servis yapılır. Not: Ev baklavası sıvıyağda kızartarak da hazırlanabilir. O zaman üzerine yağ gezdirmeye gerek yoktur. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.