Çilekli Köpük Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Köpük TatlısıÇilekli Köpük Tatlısı Tarifi - Çilekli Köpük Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Köpük Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Malzemeler 4 su bardağı süt 4 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı mısır nışastası 1 paket çilekli toz jöle 500 gr çilek Yapılışı Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin Bir kenarda beklesin![]() 4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın ![]() Ardından şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın ![]() Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz
|
|
|
|