Sarığı Burma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarığı BurmaSarığı Burma Tarifi - Sarığı Burma Yapılışı - Sarığı Burma Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları MALZEMELER Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardagi Süt 1 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kasigi Yogurt Yufkalari açmak için 1 Kase Nisasta Içine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardagi Toz Seker 8 Su Bardagi Su 1/2 Limon YAPILIŞ TARİFİ On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin Içine yarim limonu sikm Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin![]() 1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin![]() 2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin![]() 3- Yufkayi oklavaya sarin ![]() 4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin ![]() 5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün
|
|
|
|