![]() |
Sarığı Burma
Sarığı Burma Tarifi - Sarığı Burma Yapılışı - Sarığı Burma Nasıl Yapılır - Pişirme Talimatları
MALZEMELER Hamuru için: 1/2 kg Un 3 Adet Yumurta 1 Çay Bardagi Süt 1 Çay Bardagi Sivi Yag 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kasigi Yogurt Yufkalari açmak için 1 Kase Nisasta Içine: 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardagi Toz Seker 8 Su Bardagi Su 1/2 Limon YAPILIŞ TARİFİ On hazirlik olarak, 7 su bardagi toz seker ve 8 su bardagi suyu kaynatin. Içine yarim limonu sikm. Hazirladiginiz serbeti sogumaya birakin. 1- Derince bir kabin içinde, yarim kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardagi sivi yag, bir tutam tuz, 3 çorba kasigi yogurdu karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar yogurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapin. 2- Üzerlerine nisasta serpip oklavayla ince yufkalar açin. Her birinin içine bir miktar dövülmüs ceviz serpin. 3- Yufkayi oklavaya sarin. 4- Yaglanmis tepsiye yufkalari iki tarafindan büzerek siyirin. 5- 1 paket margarini eritip, sarigi burmalarin üzerine dökün. Onceden isitilmis firmda 30-40 dakika pisirin. Soguttugunuz serbeti sarigi burmalarin üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.