Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pekmezli, tart

Pekmezli Tart

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Tart



Pekmezli tart tarifi - Pekmezli tartın yapılışı - Pekmezli tart nasıl yapılır
malzemeler:


1 ölçü tart hamuru


Üzeri için


25 su bardağı pekmez

15 su bardağı taze ekmek parçaları

1 limonun rendelenmiş kabuğu

2 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:


Tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin Kalıbı fırından alıp üzerinde bulunan kuru bakliyatı yağlı kağıtla birlikte alın Pekmezi bir kapta incelip akıcı bir hale gelinceye kadar ısıtıp ocaktan alın Ekmekleri iyice ufalayıp ekleyin Limon suyunu ve rendelenmiş kabuğunu karışıma ilave edip tart hamurunun üzerine yayın Tart hamurundan artan parçaları birleştirip yoğurun ve merdane yardımıyla açın 4-5 ince şerit kesin Şeritleri pekmezli karışımın üzerine dizin Sıcak fırında 10 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.