![]() |
Zencefilli Kartaneleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilli KartaneleriZencefilli Kartaneleri Tarifi - Zencefilli Kartaneleri Nasıl Yapılır - Zencefilli Kartaneleri Malzemeleri İçindekiler 16 adet kurabiye için; • 6 fincan un (biraz da yüzeye dökülecek) • 1 çay kaşığı karbonat • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu • 1 fincan tuzsuz tereyağı • 1fincan esmer şeker • 4 çay kaşığı öğütülmüş zencefil • 4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın • Yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil • 1 çay kaşığı iyice öğütülmüş karabiber • Yarım çay kaşığı iri taneli tuz • 2 büyük yumurta • 1 fincan şeker kamışı • Royal Icing • Pudra şekeri Hazırlanışı 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Royal Icing (Sert Kıvam): 3 bardak krema için Malzemeler - Yarım paket pudra şekeri (4 bardak =~450 gr) - 5-6 yemek kaşığı ılık su - 3 yemek kaşığı Meringue Powder*(yumurta beyazı tozu) Hazırlanışı Büyük cam bir kâsede pudra şekeri ve meringue powderi birbirine iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Royal icing türlü sebeplerden ötürü yumuşak bir kıvam alabilir, bunun için çok az ekstra pudra şekeri kullanabilirsiniz ![]() Bütün saklama kaplarının camdan ve yağdan iyice arınmış olmasına dikkat ediniz ![]() Royal icingin kurumasını engellemek için üzerine nemli mutfak bezi örterek süsleme çalışmanızı devam ettiriniz ![]() Royal icingi yaklaşık 1-2 hafta buzdolabında hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|