ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zencefilli Kartaneleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182346)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:07 PM

Zencefilli Kartaneleri
 
Zencefilli Kartaneleri Tarifi - Zencefilli Kartaneleri Nasıl Yapılır - Zencefilli Kartaneleri Malzemeleri


İçindekiler


16 adet kurabiye için;


• 6 fincan un (biraz da yüzeye dökülecek)

• 1 çay kaşığı karbonat

• 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

• 1 fincan tuzsuz tereyağı

• 1fincan esmer şeker

• 4 çay kaşığı öğütülmüş zencefil

• 4 çay kaşığı öğütülmüş tarçın

• Yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil

• 1 çay kaşığı iyice öğütülmüş karabiber

• Yarım çay kaşığı iri taneli tuz

• 2 büyük yumurta

• 1 fincan şeker kamışı

• Royal Icing

• Pudra şekeri


Hazırlanışı


1. Un, kabartma tozu ve karbonatı hep birlikte karıştırıp geniş bir kapta eleyiniz. Karışımı bir kenara alınız.

2. Tereyağı ve şekeri bir kaba koyup köpürene kadar orta hızda karıştırın. Baharat ve tuzu, ardından da yumurta ve şeker kamışını ekleyip karıştırmaya devam edin. Mikserin hızını düşürün. Un karışımını ekleyin ve hamur haline gelene kadar karıştırın. Hamuru 3 parçaya bölün; her parçanın üstünü örtün. Yaklaşık bir saat buzdolabında bekletin.

3. Fırını önceden 350 dereceye ayarlayın. Hamuru hafifçe unlanmış zeminde yarım santimetre kalınlığında açın. Kar tanesi şeklindeki kurabiye kalıplarında hamurunuzu şekillendirin. Parşömen kâğıdı serilmiş tepsiye kurabiyeleri yerleştirin ve buzdolabında yaklaşık 15 dakika sertleşinceye kadar bekletin.

4. Kurabiyeleri gevrek olana kadar 12–14 dakika pişirin; fakat kararmamasına dikkat edin. Soğumaya bırakın.

5. Pasta kreması torbasına royal icingi koyup kurabiyeleri süsleyin ve hemen ardından da pudra şekerlerini serpiştirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine bol şeker serpin. 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında, aralarında parşömen kağıtları koyarak 5 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.


Royal Icing (Sert Kıvam):

3 bardak krema için


Malzemeler



- Yarım paket pudra şekeri (4 bardak =~450 gr)

- 5-6 yemek kaşığı ılık su

- 3 yemek kaşığı Meringue Powder*(yumurta beyazı tozu)


Hazırlanışı



Büyük cam bir kâsede pudra şekeri ve meringue powderi birbirine iyice karıştırın. İçine suyu en son ekleyip yaklaşık 7-10 dakika boyunca, şeker karışımı parlaklığını kaybedinceye kadar, orta hızda mikser yardımıyla karıştırın. Şeker karışımının kıvamı oldukça sert olacağı için mikserinizin yeterli güçte olmasına dikkat ediniz. Ortalama 250 vat mikserler iyi sonuç verir.

Royal icing türlü sebeplerden ötürü yumuşak bir kıvam alabilir, bunun için çok az ekstra pudra şekeri kullanabilirsiniz.

Bütün saklama kaplarının camdan ve yağdan iyice arınmış olmasına dikkat ediniz.

Royal icingin kurumasını engellemek için üzerine nemli mutfak bezi örterek süsleme çalışmanızı devam ettiriniz.

Royal icingi yaklaşık 1-2 hafta buzdolabında hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.