Profiterollü Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Profiterollü Pasta![]() Kek Malzemeleri: 200gr bitter çikolata 200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş 1 yemek kaşığı granül kahve 85gr kekun 85gr un 1/4 tatlı kaşığı karbonat 200gr muscovado şeker* 200gr kahverengi şeker 25gr kakao 3 yumurta 5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) ** Krema Malzemeleri: 200gr bitter çikolata 284ml çiğ krema 2 yemek kaşığı kahverengi şeker Hazırlanması: 1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın Fırını 140C'ye ayarlayın Çikolata parçalarını bir tavaya kırın Tereyağı parçalarını ekleyin Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın 2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin 3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur ) 4- Kek soğurken kremayı hazırlayın Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün Çikolatalar eriyene kadar karıştırın Keki 3 parçaya kesin Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın Üzerini bir miktar krema ile kaplayın Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün
|
|
|
|