![]() |
Profiterollü Pasta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kek Malzemeleri: 200gr bitter çikolata 200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş 1 yemek kaşığı granül kahve 85gr kekun 85gr un 1/4 tatlı kaşığı karbonat 200gr muscovado şeker* 200gr kahverengi şeker 25gr kakao 3 yumurta 5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) ** Krema Malzemeleri: 200gr bitter çikolata 284ml çiğ krema 2 yemek kaşığı kahverengi şeker Hazırlanması: 1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 140C'ye ayarlayın. Çikolata parçalarını bir tavaya kırın. Tereyağı parçalarını ekleyin. Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın. 2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin. 3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin. Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur.) 4- Kek soğurken kremayı hazırlayın. Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin. Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Keki 3 parçaya kesin. Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın. Üzerini bir miktar krema ile kaplayın. Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.