Tek Kişilik Köstebek Pasta |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tek Kişilik Köstebek PastaKöstebek Pasta - porsiyonluk köstebek pasta tarifi Kullanılan Malzemeler: 1 Kek için; 2 5 yumurta 3 1 su bardağı şeker 4 1/2 su bardağı sıvı yağ 5 1/2 çay bardağı sıcak su 6 1 su bardağı un 7 1/2 pk kabartma tozu 8 2 ymk kş buğday nişastası 9 3 ymkkşkakao 10 1 su brince kırılmış fındık 11 Kreması için; 12 2 su brsüt 13 7 çorba kş un 14 1 yumurta 15 6 çorba kşşeker 16 1pk vanilya 17 1/2 kutu labne peyniri Hazırlık 1 keki yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin170 derecede önceden ılıklaştırılmış fırına sürülecek Tarifin Hazırlanışı 1 yumurta ile şekeri 10 dk çırpın 2 yağı ve sıcak suyu ekleyip çırpın 3 diğer tarafta onu kakao ve nişastayı karıştırıp yumurta karışımını eleyerek ekleyinmalzemeleri birbirine yedirin 4 en son kabartma tozunu ekleyin 5 tepsiye döküp 15 dk bekletin 6 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirin 7 kekiniz pişince soğumaya bırakın o sırada kremayı sırası ile ocakta karışıtırarak pişirin kısık ateş ve sürekli karıştırma önemlien son labneyi ekleyin altını kapatın 8 kekiniz soğuyunca bardak ile yuvarlaklar kesin üzerilerine çırpılmış krema koyunkalan kek artıklarını robotta ufalayıp üzerine serpin1 gece buzdolabında bekletin 9 robotto ufalanmış olunca görünümü daha güzel olur |
|