![]() |
Tek Kişilik Köstebek Pasta
Köstebek Pasta - porsiyonluk köstebek pasta tarifi
Kullanılan Malzemeler: 1. Kek için; 2. 5 yumurta 3. 1 su bardağı şeker 4. 1/2 su bardağı sıvı yağ 5. 1/2 çay bardağı sıcak su 6. 1 su bardağı un 7. 1/2 pk. kabartma tozu 8. 2 ymk. kş. buğday nişastası 9. 3 ymk.kş.kakao 10. 1 su br.ince kırılmış fındık 11. Kreması için; 12. 2 su br.süt 13. 7 çorba kş. un 14. 1 yumurta 15. 6 çorba kş.şeker 16. 1pk. vanilya 17. 1/2 kutu labne peyniri Hazırlık 1. keki yağlı kağıt serilmiş tepside pişirin.170 derecede önceden ılıklaştırılmış fırına sürülecek. Tarifin Hazırlanışı 1. yumurta ile şekeri 10 dk. çırpın 2. yağı ve sıcak suyu ekleyip çırpın. 3. diğer tarafta onu kakao ve nişastayı karıştırıp yumurta karışımını eleyerek ekleyin.malzemeleri birbirine yedirin. 4. en son kabartma tozunu ekleyin. 5. tepsiye döküp 15 dk. bekletin. 6. 170 derece de önceden ısıtılmış fırında pişirin. 7. kekiniz pişince soğumaya bırakın o sırada kremayı sırası ile ocakta karışıtırarak pişirin kısık ateş ve sürekli karıştırma önemli.en son labneyi ekleyin. altını kapatın. 8. kekiniz soğuyunca bardak ile yuvarlaklar kesin üzerilerine çırpılmış krema koyun.kalan kek artıklarını robotta ufalayıp üzerine serpin.1 gece buzdolabında bekletin. 9. robotto ufalanmış olunca görünümü daha güzel olur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.