![]() |
Katlı poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katlı poğaça![]() Malzemeler: Hamur: 3 su bardağı un 1 poşet Instant Maya 2 yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 100 g eritilmiş margarin Dolgu: 1 su bardağı beyaz peynir rendesi Yarım demet kıyılmış maydanoz Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Un ve mayayı karıştırın ![]() ![]() Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün ![]() ![]() Üzerlerine margarin sürün ![]() İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın ![]() ![]() ![]() Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın ![]() ![]() Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|