Soğanlı Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı KekMalzemeler : 3 adet orta boy kirmizi sogan 3 adet orta boy beyaz sogan 4 adet orta boy patates ,2 adet yumurta 4 corba kasigi lor peyniri ya da ufalanmis tuzsuz beyaz peynir 1 tutam kirmizi pul biber 3,5 corba kasigi zeytinyagi Tuz Hazirlanisi : Soganlari ayiklayip soguk suda yarim saat bekletin Patatesleri akar suyun altinda ovalayarak yikayin Kabugunu soymadan tuzlu suda haslayinSoganlari Süzün ve ince halkalar halinde dograyin Tavaya 3 kasik yag koyun Sogan , tuz ve pul biberi ilave edip sote edin 20 dakika sonra soganlari yumusayinca atesten alin Kabugu soyulmus patatesleri henüz sicakken püre haline getirip cukur bir kaseye koyun 2 yumurta , peynir ve sote edilmis soganlari yarisini ilave edip harmanlayin Düzgün ve topaksiz bir karisim elde edinceye kadar tahta bir kasikla karistirin Kalan soganlari yaglanmis 4 kücük firin kalibinin Dibine esit miktarda yayin Üzerine 1 sira patates püreli karisimi koyup kasigin Sirti ile yüzeyini düzeltin 180 dereceye ayarlanmis ve önceden isitilmis firindan cikarin Servis tabagina ters cevirin ve sicak olarak servis yapin |
|