![]() |
Soğanlı Kek
Malzemeler :
3 adet orta boy kirmizi sogan 3 adet orta boy beyaz sogan 4 adet orta boy patates ,2 adet yumurta 4 corba kasigi lor peyniri ya da ufalanmis tuzsuz beyaz peynir 1 tutam kirmizi pul biber 3,5 corba kasigi zeytinyagi Tuz Hazirlanisi : Soganlari ayiklayip soguk suda yarim saat bekletin. Patatesleri akar suyun altinda ovalayarak yikayin. Kabugunu soymadan tuzlu suda haslayin.Soganlari Süzün ve ince halkalar halinde dograyin. Tavaya 3 kasik yag koyun. Sogan , tuz ve pul biberi ilave edip sote edin. 20 dakika sonra soganlari yumusayinca atesten alin. Kabugu soyulmus patatesleri henüz sicakken püre haline getirip cukur bir kaseye koyun. 2 yumurta , peynir ve sote edilmis soganlari yarisini ilave edip harmanlayin. Düzgün ve topaksiz bir karisim elde edinceye kadar tahta bir kasikla karistirin . Kalan soganlari yaglanmis 4 kücük firin kalibinin Dibine esit miktarda yayin . Üzerine 1 sira patates püreli karisimi koyup kasigin Sirti ile yüzeyini düzeltin. 180 dereceye ayarlanmis ve önceden isitilmis firindan cikarin. Servis tabagina ters cevirin ve sicak olarak servis yapin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.