![]() |
Kestaneli Çikolatalı Terin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Çikolatalı Terinkestaneli pasta tarifi - çikolatalı pasta tarifleri ![]() Kestaneli çikolatalı terin malzemeleri 1 su bardağı şekersiz kestane püresi 1 çorba kaşığı kahverengi şeker 25 gr tereyağı 150 gr bitter çikolata 5 çorba kaşığı krema 80 gr beyaz çikolata Süslemek için 3 kivi Birkaç nane yaprağı 3 dal taze nane Kestaneli çikolatalı terin hazırlanışı Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın ![]() Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın ![]() Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin ![]() 15x6 ![]() kek kalıbının içine alüminyum folyo döşeyin ![]() 4 kaşık krema ve bitter çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin ![]() Ocaktan alıp karıştırarak ılıtın ![]() Çikolatanın yarısını kalıba yayın ![]() Katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin ![]() Kalan çikolatanın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında bekletin ![]() Beyaz çikolatayı rendeleyip bir kasede 1 kaşık krema ile karıştırın ![]() Benmari usulü eritin ![]() Ocaktan indirip karıştırarak ılıtın ![]() Kalıptaki bitter çikolatanın üzerine yayın ![]() Kalıbı tekrar buzdolabına yerleştirin ![]() Kestaneli karışımı donan beyaz çikolatanın üzerine yayın ![]() Kalan bitter çikolatayı tekrar ısıtıp eritin ![]() Hafifçe ılındıktan sonra kestane püresinin üzerine yayın ![]() Kalıbı buzdolabına yerleştirip çikolata donana kadar bekletin ![]() Terini servis tabağına alıp dilimleyin ![]() Tabağın kenarlarını taze nane ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın ![]() Kestaneli çikolatalı terin artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|