![]() |
Kestaneli Çikolatalı Terin
kestaneli pasta tarifi - çikolatalı pasta tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kestaneli çikolatalı terin malzemeleri 1 su bardağı şekersiz kestane püresi 1 çorba kaşığı kahverengi şeker 25 gr tereyağı 150 gr bitter çikolata 5 çorba kaşığı krema 80 gr beyaz çikolata Süslemek için 3 kivi Birkaç nane yaprağı 3 dal taze nane Kestaneli çikolatalı terin hazırlanışı Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. 15x6.5 cm ebadında dikdörtgen şeklindeki bir kek kalıbının içine alüminyum folyo döşeyin. 4 kaşık krema ve bitter çikolatayı bir kapta benmari usulü eritin. Ocaktan alıp karıştırarak ılıtın. Çikolatanın yarısını kalıba yayın. Katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Kalan çikolatanın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp oda sıcaklığında bekletin. Beyaz çikolatayı rendeleyip bir kasede 1 kaşık krema ile karıştırın. Benmari usulü eritin. Ocaktan indirip karıştırarak ılıtın. Kalıptaki bitter çikolatanın üzerine yayın. Kalıbı tekrar buzdolabına yerleştirin. Kestaneli karışımı donan beyaz çikolatanın üzerine yayın. Kalan bitter çikolatayı tekrar ısıtıp eritin. Hafifçe ılındıktan sonra kestane püresinin üzerine yayın. Kalıbı buzdolabına yerleştirip çikolata donana kadar bekletin. Terini servis tabağına alıp dilimleyin. Tabağın kenarlarını taze nane ve kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Kestaneli çikolatalı terin artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.