Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kadayifli, kek

KADAYIFLI KEK

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KADAYIFLI KEK



KADAYIFLI KEK

MALZEMELER:

3 yumurta

15 su bardagı şeker

yarımsu bardagı süt

yarım su bardagı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

aldıgı kadar un

100 gr tel kadayıf

1su bardagı iri ceviz

az sıvı yag



YAPILIŞI:

Önce bir teflon tavada sıvıyağ ile kadayıfları kızartalım(bir tutam ayıralım)

cevizide ekleyelim ve kadayıflar tel şehriye kıvamına gelinceye kadar kavuralım

bir kenarda kadayıf soguncaya kadar kekimizi hazırlayalım

bir kaba önce yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalımsüt ve sıvıyagıda koyalım ve karıştırmaya devam edelimun,kabatma tozu ve vanilyayıda ekleyelimiyice karıştıralım

yaglanmış kalıbımıza (ben uzun kalıp kullandım)bir tutam ayırdıgımız kadayıfları serpiştirelim

kek hamurumuzu dökelim yarısını ayıralımkavurdugumuz kadayıfıda kek hamurunun üzerine serelimkalan hamuruda kadayıfların üzerine tekrar dökelim160 derece fırında kekimiz kızarıp pişinceye kadar bekletelimkekimizi fırından çıkarıp biraz soguttuktan sonra ters çevirip servis tabagına alalımsoguyunca dilimleyip servis yapalımafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.