![]() |
Kurabiye Muti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurabiye MutiMalzemeler: - 2 yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı erimiş margarin - 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı - 1,5 su bardağı şeker - 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık - 1 limon kabuğu rendesi - 2 çay kaşığı kabartma tozu - aldığı kadar un Hazırlanışı: Derince bir kapta malzemeler el ile iyice karıştırılır ![]() Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır ![]() Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır, hafifçe bastırılıp tepsiye dizilir ![]() Orta hararetli fırında 170- 180 derecede açık pembe pişirilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|