![]() |
Kurabiye Muti
Malzemeler:
- 2 yumurta - 1 su bardağı yoğurt - 1 su bardağı erimiş margarin - 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı - 1,5 su bardağı şeker - 2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık - 1 limon kabuğu rendesi - 2 çay kaşığı kabartma tozu - aldığı kadar un Hazırlanışı: Derince bir kapta malzemeler el ile iyice karıştırılır. Aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır, hafifçe bastırılıp tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında 170- 180 derecede açık pembe pişirilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.