![]() |
Çikolatalı Milföy Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Milföy Pastamilföylü tarifler - milföylü tatlı tarifi - çikolatalı pasta tarifi - milföyden pasta tarifi ![]() Gerekli Malzemeler 2 paket bitter çikolata (toplam 160 gr) ½ çay bardağı süt (çikolata için) 8 yaprak milföy hamuru 250 gr frambuaz veya vişne (dondurulmuş yada taze) 1,5 paket krem şanti 1 su bardağı süt 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı; Elimizdeki 4 milföy hamurunu yan yana yapıştırın ve bir kare oluşturun ![]() Üzerlerinden merdane ile geçin ve hafifçe inceltin ![]() Kalan 4 hamuru da aynı şekilde kare oluşturup merdane ile inceltin ![]() Hamurların üzerine çatal ile sıkça delik açın ![]() Bu iki hamuru yağlı fırın tepsisine dizin ve önceden 180 dereceye ısıttığımız fırınımızda alt ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin ![]() Milföy hamurlarını fırından çıkardıktan sonra kabaran kısımlarını elinizle bastırarak yassılaştırın ![]() Bir cezvenin içine küçük küçük doğranmış çikolataları alın ve cezvenin içine süt ilave edin ![]() Kısık ateşte çikolataları eritin ![]() Süt ılınınca bir fırça ile milföy hamurlarının bir yüzüne sürün ve hamurları altındaki kâğıtla beraber buzdolabına koyun ![]() Çikolata katılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin ![]() Krem şanti ile sütü koyulaşıncaya kadar çırpın ![]() Hamurların birinin üzerine krem şantiyi yayın ve üzerine frambuazları dizin ![]() Üzerine tekrar krem şanti yaydıktan sonra diğer milföy hamurunu da üzerine oturtun ![]() En üste tekrar krem şanti yapın ve frambuazları dizin ![]() Pudra şekeri eleyin ![]() sonra servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|